Busreizen - Spanje


Busreizen Spanje


Spanje is al jaren één van onze topbestemmingen. Ook in 2024 hebben we weer enkele comfortable busreizen Spanje samengesteld. Per comfortabele touringcar nemen we u mee naar verschillende hoogtepunten in Spanje. De reis gaat wat ons betreft niet alleen naar de bekende costa's maar juist ook naar cultuurhistorische gebieden in het binnenland. Bovendien hebben enkele aantrekkelijke overwinterreizen.

Onze luxe touringcar is van alle gemakken voorzien. De comfort en de luxe van de bus maakt het rijden uiterst aangenaam en onderweg kunt genieten van prachtige uitzichten van het woeste en kale landschap van La Mancha.

Zo gaan we ook naar Sevilla en Granada waarbij in laatste stad natuurlijk de Alahambra zullen bezoeken. We zien de Spaanse Hoogvlakte bij Madrid en in Madrid zelf is natuurlijk ook genoeg te bewonderen. Daar aangekomen bent u bijvoorbeeld in de gelegenheid enkele beroemde musea te bezoeken zoals het Prado.

Busexcursiereizen Spanje naar Madrid & AndalusiëEen schilderachtige reis door het hart van Spanje begint met een verzorgde busreis die je meeneemt door adembenemende landschappen en historische steden. Gedurende deze reis van Madrid naar Granada zul je worden ondergedompeld in de rijke geschiedenis, de levendige cultuur en de betoverende schoonheid van dit prachtige land.Burgos, de stad is doordrenkt van middeleeuwse pracht. Hier bevindt zich de majestueuze kathedraal van Burgos, een UNESCO-werelderfgoed en een meesterwerk van gotische architectuur. De imposante torens en verfijnde details van deze kathedraal maken het een van de meest indrukwekkende religieuze bouwwerken van Spanje.Bezoek aan Madrid


Onze busexcursiereis Spanje begint pas goed in Madrid, de bruisende hoofdstad van Spanje. Na aankomst in de stad, check je in bij een comfortabel middenklasse hotel waar je kunt ontspannen na je reis. Een van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van Madrid is het Koninklijk Paleis, een adembenemend staaltje van architectuur en een symbool van de Spaanse monarchie. De prachtige kamers, tuinen en zalen bieden een glimp van de koninklijke geschiedenis van Spanje.Bezoek aan Toledo, stad van El Greco


Na Madrid gaat de reis verder naar Toledo, een stad die bekend staat om zijn rijke artistieke erfgoed en historische betekenis. Het hoogtepunt van Toledo is de prachtige kathedraal van Toledo, een architectonisch meesterwerk dat verschillende bouwstijlen combineert, waaronder gotiek, renaissance en barok. Binnenin vind je prachtige kunstwerken en sculpturen die de religieuze en culturele geschiedenis van de regio weerspiegelen.Vervolgens doorkruist de reis de uitgestrekte vlaktes van La Mancha, die bekend staan om hun betoverende landschappen en als de geboorteplaats van de legendarische Don Quichot. Een van de meest iconische bezienswaardigheden van La Mancha is de windmolen van Consuegra, een schilderachtige groep traditionele windmolens die boven op een heuvelrug staan. Deze windmolens vormen een onmiskenbaar beeld van het Spaanse platteland.Bezoek aan Cordoba


De volgende stop van onze busreis op de route is Cordoba, een stad doordrenkt van Moorse invloeden en historische pracht. Het hoogtepunt van Cordoba is de indrukwekkende Mezquita, een voormalige moskee die later werd omgebouwd tot kathedraal. De unieke architectuur, met zijn bogen en zuilen, getuigt van de culturele diversiteit en de harmonie tussen verschillende religies in het middeleeuwse Spanje.Sevilla, hoofdstad van Andalusië


Het pure Spanje zul je zeker in Andalusië vinden. Vanuit Cordoba gaat de reis verder naar Sevilla, de levendige hoofdstad van Andalusië. Hier kun je het Alcázar van Sevilla bezoeken, een prachtig koninklijk paleis dat dateert uit de Moorse periode. De weelderige tuinen, elegante zalen en historische details maken het Alcázar tot een van de meest betoverende bezienswaardigheden van Spanje.Na Sevilla gaat de reis verder naar Ronda, een stad die bekend staat om zijn spectaculaire ligging op een klif. Het hoogtepunt van Ronda is de Puente Nuevo, een indrukwekkende brug die de diepe kloof van de rivier de Guadalevín overspant. Vanaf de brug heb je een adembenemend uitzicht op de schilderachtige omgeving en de oude stad van Ronda.Granada met de legendarische Alahambra


De laatste stop op de reis is Granada, de thuisbasis van het legendarische Alhambra-paleis. Dit prachtige Moorse paleis en fort complex staat bekend om zijn verfijnde architectuur, weelderige tuinen en adembenemende uitzichten op de omliggende bergen. Een bezoek aan het Alhambra is een onvergetelijke ervaring die je terugvoert naar de glorieuze dagen van het Moorse rijk in Spanje.Na deze boeiende reis keer je terug naar Madrid, waar je afscheid neemt van de betoverende schoonheid en rijke geschiedenis van Spanje. Met herinneringen aan de prachtige steden, adembenemende landschappen en fascinerende bezienswaardigheden die je hebt bezocht, keer je huiswaarts met een dieper begrip en waardering voor dit buitengewone land.


Boek deze reis op deze pagina.
Overwinteren Spanje
Elk jaar overwinteren we vanaf december tot en met maart in Spanje (of Portugal) waar onze bussen dan naar toe rijden. In een perfect overwinteringsklimaat aan de Costa del Sol verblijft u in het comfortabele hotel Benalmadena Palace****. Daar aangekomen heeft u de gelegenheid excursies naar achterland te maken. Wat een genot! Het zuiden van Spanje biedt een scala aan afwisselende cultuurhistorische bezienswaardigheden. We brengen u er naar toe per comfortabele bus. Onderweg bezoeken we nog culturele pleisterplaatsen. Het hotel biedt alle comfort om heerlijk te overwinteren. Een ruime kamer, een fijn klimaat en loopafstand naar het strand.
Busreis Barcelona
Elk jaar frissen we onze stedenreizen op. Spanje heeft prachtige steden met een enorme geschiedenis maar ze liggen niet altijd dicht bij elkaar. De steden in het noorden Bilbao bijvoorbeeld is en prachtige stad met een schitterend museum, Guggenheim maar het ligt niet in een zelfde route als je ook Barcelona wil bezoeken. Zo verschilt de per jaar dus ook ons reisaanbod. Bekijk de busreis naar het noorden van Spanje.

De stad Barcelona behoeft natuurlijk weinig introductie. Naast de beroemde Sagrada Familia biedt deze stad een keur van uiteenlopende bezienswaardigheden zoals Parc Guell. Met onze bus brengen u naar een prima middenklasse hotel vanwaar uit u excursies kunt maken. Een busreis Barcelona bij Maaskant Reizen wordt een vakantie waarover u nog lang zal nagenieten.
Bedevaartsreis Spanje
In ons uitgebreide reizenpakket mogen ook onze bedevaartreizen niet ontbreken. Nog steeds zijn deze reizen populair. Voor wat Spanje betreft zit Santiago de Compostella en Fatima altijd wel in ons aanbod. Uw bezoekt niet alleen kerken maar u bent ook op ontdekkingsreis door Spanje. U doet enkele cultuurhistorische plekken aan en tegelijkertijd geniet u van een geheel verzorgde reis zonder ergens naar om te kijken. Bekijk hier onze busreis naar Barcelona, Montserat, en Fatima.
Hotels tijdens de busreis Spanje
Onze hotels zijn van alle comfort voorzien. Zo hebben we op alle kamers douche en een toilet. Tijdens de reis hoeft u zich ook geen zorgen te maken over de inwendige mens want ook daar is voor gezorgd. Elke dag krijgt u op basis van half pension een prima maaltijd.

Spanje het land van passie en temperament. Onze schitterende busreizen Spanje gaan langs de mooiste steden en landschappen. Maaskant Reizen nodigt u graag uit om het Iberische schiereiland met zijn vele hoogtepunten te verkennen tijdens één van onze busreizen Spanje.

Boeken voor een busreis Spanje kan eenvoudige via deze website of bel met onze helpdesk. Tips en meer wetenswaardigheden?
Waarom is reizen met de bus bijzonder?
Comfortabel en veilig. Dat zijn al twee steekwoorden waarmee we onze busreizen mee zouden willen omschrijven. U zweeft als het ware naar uw bestemming. In vergelijking met een vliegtuig is er aanzienlijk meer beenruimte. Er is geen rompslomp veroorzaakt door paspoortcontroles of andere lange incheck-wachttijden. De bus haalt u op in de dichtstbijzijnde plaats en rijdt altijd! U komt uitgerust op uw bestemming aan.
Veilig en comfortabel
Eenmaal plaatsgenomen in onze comfortabele stoelen kunt u met een gerust hart alles achter u laten. Vanaf nu wordt alles voor u gedaan. Onze bussen zijn vanzelfsprekend voorzien van een toilet en hebben een koffiebar. Bovendien stoppen we sowieso even om de twee uur (afhankelijk van de bestemming) om een luchtje te scheppen en om naar de WC te gaan. In de restaurants onderweg is het altijd mogelijk een broodje of een snack te genieten. Op de plaats van bestemming is het eten meestal inbegrepen.
Samen en met elkaar
Wat een busreis vaak onbedoeld leuk maakt is dat er een gevoel van saamhorigheid ontstaat. In elke vertrekkende bus opnieuw stappen elke keer weer een unieke groep mensen in die maar één doel heeft, er een bijzondere vakantie van te maken! Indien gezelligheid op vakantie voor u voorop staat dan bent u bij ons met een busvakantie het beste af.
Een milieuvriendelijke manier van reizen
Voor wat betreft milieuvriendelijkheid hebben we nog een verrassende argument. Onze bussen voldoen aan de strengste milieunormen en hebben de laagste CO2-uitstoot van alle gemotoriseerde vervoermiddelen. Hier dragen we ons steentje bij aan duurzaam toerisme. Lees op deze pagina hier meer over.
90-jaar ervaring in busreizen
Onze busreizen zijn met zorg samengesteld op basis van onze 90-jarige ervaring. Met onze hotels hebben we vaak een jarenlange relatie. Onze vakantiebelevingen zijn vaak onvergetelijk. Eén van onze populairste bestemmingen is Italië. Naar dit land hebben we een zeer gevarieerd aanbod samengesteld. Bekijk het aanbod busreizen Italië
Boeken kan eenvoudige via deze website of bel met onze helpdesk. Tips en meer wetenswaardigheden? Klik op Reistips Spanje.