8-daagse busreis

Romantisch Wenen & Wienerwald

vanaf € 739
8,0 Prachtig!
Miranda Alards gaf ons deze ****-beoordeling;
29-4-2023 Samen met mijn moeder naar Wenen geweest. Fijne hotels, goed geregeld. Onderweg vertelde de chauffeur veel wat er gezien was. Er werd optijd gestopt om de benen te strekken. Ook in Wenen kregen we uitleg wat er te zien was. De chauffeur regelde nog een avondje Strauss. En bij het naar binnen gaan met een groep regelde hij ook korting. Gezellige groep mensenkennis een prettige chauffeur.
Meer reviews
Met o.a. Wienerwald, Schönbrunn, Stadstour, Hofburg en Salzburg

Maaskant Reizen neemt u dit jaar mee naar Wenen. Stad van Sissi en Strauss aan de Donau. We reizen op ons gemak met een overnachting naar Wenen, verblijven in heerlijk in de Weense bossen, bezoeken Melk, maken een prachtige stadstour door Wenen met een gids en op de een na laatste dag bezoeken we de Mozartstad Salzburg! Heerlijk en geheel verzorgd!

vanaf € 739
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
Stadswandeling met gids.
Bezoek Schönbrunn met gids & entree.
Excursies volgens programma.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 20 p.p.
Dag 1 Naar Beieren
Via onze servicelijn arriveert u in Vaals. Na een kopje koffie met Limburgse vlaai, reizen we naar ons eerste overnachtingsadres in Zuid Duitsland. Diner in het hotel.
Dag 2 Regensburg en aankomst Wenen
Na het ontbijt reizen we langs Regensburg door naar ons hotel nabij Wenen voor diner en overnachting. U verblijft 5 nachten in Hotel Das Steinberger in Altlengbach.
Dag 3 Stadswandeling & Schönbrunn
Met onze stadsgids maken we een stadswandeling door de Altstadt met o.a. de Hofburg, de Stephansdom en u heeft de mogelijkheid om de Kapuzinergruft (de Keizerlijke grafkelder) te bezoeken. Na de lunch vertrekken we naar het prachtige Schloss Schönbrunn voor een rondleiding. Schönbrunn is het voormalige zomerpaleis van de keizerlijke familie. Hierna terug naar Altlengbach. Diner in ons hotel.
Dag 4 Donauturm, Slot Belvedere en Hundertwasserhaus
We bezoeken het kleurrijke appartementencomplex dat ontworpen werd door de controversiële Oostenrijkse kunstenaar/architect Friedensreich Hundertwasser; het Hundertwasserhaus, gevolgd door een stop bij de beroemde Donauturm. U heeft de gelegenheid om boven in het restaurant van de uitkijktoren een kopje koffie te drinken en te genieten van het fraaie uitzicht. Ook een wandeling door het beroemde Prater ontbreekt niet vandaag. Tot slot is er voldoende tijd om te genieten van het barokke Obere en Untere Belvedere Schloss met de indrukwekkende tuinen. Diner in ons hotel.
Dag 5 Tour door het Wienerwald en Melk
Na het ontbijt vertrekken we met onze touringcar voor een mooie tocht door het Wienerwald. Allereerst naar Melk, de toegangspoort tot de Wachau. Hier kunt u een bezoek brengen aan de prachtige benedictijnenabdij van Melk. U kunt hier op eigen gelegenheid het klooster bekijken of deelnemen aan een rondleiding. Tevens kunt u optioneel een boottocht maken van Melk naar Krems, alwaar de bus u weer ophaalt en terug brengt naar Wenen (Facultatief € 35 p.p. op te geven bij boeking). Diner in het hotel.
Dag 6 Hofburg & Spaanse Rijschool
De Hofburg, is zeker een van de hoogtepunten van onze reis. Het paleis van de voormalige Habsburgse heersers van het Keizerrijk Oostenrijk, ook wel bekend als het paleis van keizerin Sisi. U krijgt de gelegenheid om de Keizerlijke vertrekken, het Sissimuseum en de schatkamer te bekijken. Onderdeel van de Hofburg is de Winterreitschule waarin de beroemde Spaanse Rijschool gevestigd is. U kunt hier evt. de 'Morgenarbeiten' (de ochtendtraining) bijwonen. (indien geopend). De middag heeft u vrij te besteden. Diner in ons hotel.
Dag 7 Salzburg
We verlaten ons hotel en vertrekken naar Salzburg, hier arriveren we vóór de lunch. De historische binnenstad, de Dom, het Stift Sankt Peter, de per kabeltrein bereikbare Hohensalzburg en het geboortehuis van Mozart. Hierna door naar Zuid Duitsland voor diner en overnachting.
Dag 8 Terug naar Nederland
Via Stuttgart en Karlsruhe reizen we terug naar Vaals voor de afscheidskoffietafel en hierna naar onze uitstapplaats
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Oostenrijk
Das Steinberger Hotel***
Das Steinberger Hotel in Altlengbach is een gezellig en sfeervol hotel, gelegen in het Wienerwald op ongeveer een half uur rijden van Wenen. Een heerlijk hotel met tal van faciliteiten. U verblijft op basis van half-pension, ’s ochtends is er een prima ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen diner. Uw kamer is bereikbaar per lift en voorzien van douche en toilet, TV, telefoon, föhn. Gratis WiFi is beschikbaar in alle kamers. Verder beschikt het hotel over een grote tuin, binnenzwembad en Hamam. Tegen betaling kunt u o.a. gebruik maken van het Solarium, de Sauna en een heerlijke massage krijgen.

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Overnachtingshotels, in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis zijn eenvoudig van aard, gelieve hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 120

Entree gelden en optionele extra's

Entreegelden niet inbegrepen.

Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen:
Abdij van Melk €16.00 p.p.
Donauturm €18,00 p.p.
Hundertwasserhaus €12,00 p.p.
Schloss Belvedere €19,00 p.p.
Hofburg €17.50 p.p.
Spaanse Rijschool €23,00 p.p.

Optionele excursie te reserveren bij boeking:
Boottocht Melk-Krems €35,00 p.p.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0OOWE
www.austria.info

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinsenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 739
8,0 Prachtig!
Miranda Alards gaf ons deze ****-beoordeling;
29-4-2023 Samen met mijn moeder naar Wenen geweest. Fijne hotels, goed geregeld. Onderweg vertelde de chauffeur veel wat er gezien was. Er werd optijd gestopt om de benen te strekken. Ook in Wenen kregen we uitleg wat er te zien was. De chauffeur regelde nog een avondje Strauss. En bij het naar binnen gaan met een groep regelde hij ook korting. Gezellige groep mensenkennis een prettige chauffeur.
Meer reviews