Busreizen - Italië


Busreizen Italië. Land van zon en cultuur.


Italië is een heerlijk land met zeer uiteenlopende mogelijkheden. In de eerste plaats voelt het mediterrane klimaat het hele jaar lekker aan. In het hele land wordt ook wijn verbouwd. Het land kent wonderschone steden met een zeer rijke geschiedenis. De landschap biedt bijna altijd genoeg afleiding. Zo kennen we in het noorden de Alpen en lopen de Apennijnen als een ruggengraat dwars door de bekende laars naar beneden. Aan weerskanten van deze laars vinden we de weelderige stranden van de Middellandse of Adriatische zee. Een apart hoofdstuk van Italië zijn de historische steden . Het heeft een schat aan kies uit cultuurhistorische bezienswaardigheden van Italië. Door haar veelzijdigheid is het een populaire bestemming. Er zijn ook veel mooie plekjes langs de Middellandse Zee die altijd op een paar uur reizen bereikbaar is. Nu we toch de highlights benoemen mogen we zeker de Alpenmeren: Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore niet vergeten. Ook deze bestemmingen worden door ons bezocht.

Als je op zoek bent naar de perfecte vakantie, dan raden wij je aan om een kijkje te nemen in onze inspirerende brochure met een uniek programma. We hebben meer dan 100 jaar ervaring in het organiseren van reizen. We hebben in al die jaren een kritisch oog ontwikkeld voor hotels, historische steden en bezienswaardigheden.

Op deze overzichtspagina zie meteen welke reis het beste bij jouw budget past. Op deze pagina's kun je verder doorklikken en de prijsdetails bekijken van de bestemmingen apart. We hopen je snel te mogen verwelkomen op een van onze luxe touringcars voor een onvergetelijke busreis naar Italië.Excursiereis Italië


Onze begeleidende busreizen Italië gaan naar verschillende van deze plekken waaronder enkele belangrijke steden. Florence en Rome zijn bijvoorbeeld steden waar u eens geweest moet zijn. In het noorden doen we het merengebied aan met het Gardameer en gaan we ook naar Verona, de operastad alwaar u ook een heuse opera kan bezoeken. Tijdens onze verzorgde busreizen zorgen we steeds per bestemming voor aangename excursies. In dit veelzijdige land hebben daar keuze genoeg in. Het land is zo rijk aan bezienswaardigheden zodat we per bestemming een uniek programma voor u kunnen samenstellen. Maak op deze overzichtspagina van busreizen Italië uw keuze.

Busreis Toscane


U bent op zoek naar een georganiseerde busreis door Italië, waarbij u de historische steden Pisa, Florence en Rome bezoekt? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Belangrijke bezienswaardigheden, zoals het Colosseum en de scheve toren van Pisa worden tijdens de rondreis aangedaan. Deze reis is één van de populairste Toscane-busreizen. Met onze luxe busexcursiereizen naar Italië kiest u voor een bus-touroparor met meer dan honderd jaar ervaring.

Tijdens de begeleidende busreis Italië heeft u gelegenheid enkele kunstmusea te bezoeken. Wat dacht u van het Vaticaans museum met de Sixtijnse kapel en de Sint Pieter. U verblijft in prima drie- of viersterren hotels. Lekker eten is hier gegarandeerd. Deze hotels zijn met zorg door ons uitgekozen. Gezelligheid moet u natuurlijk zelf creëren maar wij zorgen in ieder geval wel voor de randvoorwaarden. Onze Nederlandstalig reisleiding zal bij deze groepsreizen naar Italië ieder geval zijn beste beentje voortzetten. U kunt gemakkelijk een busreis Italië boeken bij ons door contact op te nemen met onze helpdesk.Luxe busreis Italië


Er zijn verschillende reisorganisaties die dergelijke reizen naar Toscane aanbieden maar bij Maaskant kiest u altijd voor een all-inclusive busvakantie op basis van een half-pension verblijf. Per luxe bus vertrekt naar het zonnige zuiden. Wij zorgen ook dat u tussen de middag niks te kort komt omdat er altijd een restaurant of lunchroom geregeld is. Wij denken dat u voor die prijs en voor uw budget de kwaliteit kunnen bieden die u nodig heeft om er een fantastische vakantie naar Italië van te maken. Vanaf € 749,-bent u 10-dagen onbezorgd naar Italië op vakantie en er is voor alles gezorgd. Klik hier voor de details van deze Toscane-busreis.U zweeft met de bus als het ware door een schilderachtig landschap van cipressen en olijfbomen. U bezoekt historische steden die hun sporen in de wereldgeschiedenis hebben nagelaten. Dit alles onder deskundige Nederlands-sprekende reisbegeleiding! Bekijk de busreis naar historische steden in Italië.. Onze reisspecialisten geven graag meer informatie over onze busreizen naar Toscane. Neem voor meer informatie contact met ons op.Busreis Bloemenriviëra


Geen streek zó idyllisch als de Italiaanse Bloemenrivièra! Deze reis laat ons kennismaken met romantische vissersplaatsjes zoals Portofino en Rapallo. Ook heeft u kans om de havenstad Genua te bezoeken. Deze stad streedt in de 13e eeuw samen met Venetië om de heerschappij in de regio en behoort tot één van de grote historische steden van Italië. In de stad heeft u de kans om bijvoorbeeld de Strade Nuove te bezoeken waar prachtige paleizen in barokke stijl staan. Deze paleizen staan bekend om haar rijke fresco's (muurschilderingen). De kust waar de bloemenriviëra aan is geleden is de Ligurische kust en strekt zich uit van Toscane naar de Franse grens en ligt in het noord-westelijk deel van Italië. Genua is na Marseille de grootste havenstad van de Middellandse zee.Het Hertogelijk Paleis van Genua (Italiaans: Palazzo Ducale) is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Genua. De hertog (doge in het Italiaans) was vroeger de zetel van de hertog van de republiek Genua.

Filmsterren spotten kan in één van de mondaine badplaatsen zoals San Remo. Zandstranden, geheime baaien en indrukwekkende rotskliffen kenmerken deze pakketreis naar de Bloemenriviëra. Bekijk de busreis naar de Bloemenriviëra.

Apulië, een groepsreis naar het echte Italië.


Het klinkt als een geweldige reis naar Zuid-Italië en dat is het ook!

In de hak van de laars bevindt zich de streek de provincie Apulië. Het ligt in het zuid-oosten van Italië en is gelegen aan de Adriatische en Ionische Zee. Het is een streek met schat aan bezienswaardigheden. De Albanese kust ligt 80 km overzees aan de overkant. De hoofdstad is Lecce en de andere grote stad is Bari. Het dichtbeboste binnenland heeft de status van nationaal park. Gallipoli is een veelbezochte badplaats aan de Ionische Zee. Ook deze stad zal tijden ons groepsreis Italië worden aangedaan.Een groepreis voor senioren (maar er is genoeg te ontdekken!)
Apulië heeft een schat aan prachtige locaties waar wij heel enthousiast over zijn. Onze reis is afgestemd op senioren en is geheel verzorgd. We hebben een uniek programma om u ze ontspannen mogelijk op vakantie te kunnen laten gaan. Als u op zoek bent naar een all-inclusive busvakantie voor ouderen naar Italië dan is deze reis voor u van toepassing. Maar er is genoeg ontdekken in Apulië en we maken er gezamenlijk een gezellige reis van.

Maaskant is gespecialiseerd in seniorenreizen naar Italië. Wij u helpen bij het plannen van een geheel verzorgde groepsreis, inclusief accommodaties in comfortabele hotels. Wij bieden veel ontspanning en voldoende activiteiten die uw vakantie de moeite waard maken. Wij zijn specialist in all-inclusive vakanties voor senioren. Ga met ons mee naar het echte Italië met de busreis Italië "de ontdekking van Apulië". Deze reis is een mooie mix van cultuurhistorische bezienswaardigheden met een fijn hotel en uitstekend eten. Deze reis is een rondreis Italië waarin verschillende steden worden aangedaan.Het is raadzaam om de prijsdetails en reisplannen van verschillende reisorganisaties te vergelijken maar Maaskant gaat haar uiterste best doen aan uw wensen te voldoen. U kunt deze informatie vinden op website

Wij hopen dat u een onvergetelijke busreis naar Italië zult hebben met veel ontspanning, avontuur en nieuwe ervaringen om te delen met uw vrienden en familie thuis. Veel plezier met uw vakantie bij Maaskant Reizen!

De gletsermeren van Italië


De Italiaanse meren zijn gletsermeren. Zij zijn gevormd in de ijstijden toen het ijs aangroeide op de noord- en zuidpool. Ook ijs wat in de bergen lag, op de gletsjers, dat groeide ook aan. In de buurt van het Gardameer ligt een kloof genaamd Riva del Garda die helemaal vol ijs lag. Door de schurende werking van dat ijs werd de kloof uitgesleten tot een U-dal.

Italiaanse meren: Comomeer en Lago Maggiore


Ook de prachtige meren het Comomeer en het Lago Maggiore hebben zich gevormd door uitschurende werking van een met puin beladen water, ijs of wind. Door deze erosie zijn de meren omsloten door hoge bergen en hebben ze een uniek karakter. Door de grote droogtes van de laatste jaren hebben de meren ook te kampen met lage waterstanden. Deze stond in februari 2023 al historisch laag: 60 cm onder normaal.
Bekijk onze busreis naar Lago Maggiore.

Bekijk hier gegarandeerd vertrekbestemmingen naar Italië

Opstapplaatsen Maaskant Reizen


Uw busreis naar Italië begint pas echt vanaf Vaals waar ons verzamelpunt is van al onze reizen. Vandaar vertrekt u naar de vele bestemmingen. Vanuit één van de vele opstapplaatsen in Nederland wordt u daar naar toe gebracht. Er is altijd een opstapplaats bij u in de buurt. In Vaals wordt u ontvangen met koffie en gebak. Daarna vertrekt u in één van onze luxe bussen naar Italië. We proberen onze excursiereizen zo spannend mogelijk te maken met voldoende afwisseling in cultuur, natuurschoon en vrije tijd.Op uw bestemming aangekomen blijft er voldoende ruimte over op om eigen gelegenheid de omgeving te verkennen of desgewenst met de groep. Als er excursies ter plekke worden georganiseerd proberen we die zo samen te stellen dat u niet teveel in de bus zit maar dat er een relaxte mix is tussen bezienswaardigheden, rij- en vrije tijd. Hierdoor verloopt uw vakantie zo ontspannen mogelijk en heeft u het gevoel er helemaal uit te zijn. U komt altijd uitgeslapen aan!Rondreis Italië


In onze inspirerende brochure over onze all inclusive busreizen Italiëvindt u alle informatie over onze opstapplaatsen, hotels en historische steden die we aandoen. Klik op deze link om hem aan te vragen.

Kerstreizen met de bus naar Rome


We hebben tijdens kerst alvast een paar warme aanbevelingen voor u. Zo reizen met de feestdagen steevast naar Rome. Naast het feit dat de reis een cultuurhistorische verreiking is kunt zich tijdens de kerstmis in de Sint Pieter een unieke religieuze beleving meemaken. Een dag later blijven we dichtbij het Vaticaan en zijn we aanwezig met de zege van Urbi en Orbi. Deze worden met Kerstmis en Pasen door de paus uitgesproken. Bekijk deze reis.

Reviews van busreizen naar Italië


Bekijk deze klassieke Italië-reis van 10-daagse busreis waarbij u naast Toscane en Rome ook Assisi, Siëna, Lucca aandoet. De prijs begint vanaf ongeveer € 749,-per persoon (buiten het hoogseizoen). Vergelijkt u op onze website alle details van de andere reizen zoals de busreis "Verrassend Italië" waarbij u de steden Milaan, Padua , Verona en Turijn aandoet. Ook dit is een reis langs cultuur en historie waarbij beleving en gezelligheid centraal staan. Er staan meerdere spontane beoordelingen van onze reizigers op onze speciale reviewpagina. Lees hier hun reis-ervaringen naar Italië en andere bestemmingen.

Wat maakt reizen met de bus bijzonder?
Reizen met de bus is in de eerste plaats comfortabel en veilig. U heeft in vergelijking met een vliegtuig aanzienlijk meer beenruimte. Er is geen rompslomp veroorzaakt door paspoortcontroles of andere lange incheck-wachttijden. De bus haalt u op in de dichtstbijzijnde plaats en rijdt altijd! U komt uitgerust op uw bestemming aan.
Duurzaam toerisme
Voor wat betreft milieuvriendelijkheid hebben we nog een verrassende afsluiter. Onze bussen voldoen aan de strengste milieunormen en hebben de laagste CO2-uitstoot van alle gemotoriseerde vervoermiddelen. Hier dragen we ons steentje bij aan duurzaam toerisme.

Onze busreizen zijn met zorg samengesteld op basis van onze 90-jarige ervaring. Met onze hotels hebben we vaak een jarenlange relatie. Onze vakantiebelevingen zijn vaak onvergetelijk. Denk bijvoorbeeld aan de busreis naar Apulië.

Maaskant Reizen: al 90 jaar onderweg naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. We maken er meer vakantie van!

Tips en meer wetenswaardigheden? Klik op: Reistips Italië
Boeken kan eenvoudige via deze website of bel met onze helpdesk. Tips en meer wetenswaardigheden? Klik op Reistips Italië.